Kebab na Podgórzu, czyli Pizza Kebab Coddy w Krakowie

codyJakiś czas temu wdaliśmy się wspólnie w dyskusję na temat krakowskich kebabów, które według nas są bardzo, bardzo kiepskie. Idąc tym tropem wybraliśmy się do miejsca polecanego przez internautów – Pizza Kebab Coddy przybywamy. 

Pierwsze wrażenie

Postanowiliśmy więc sprawdzić w internecie „ranking” kebabów w Grodzie Kraka i tak trafiliśmy do Pizza Kebab Coddy przy ul. Kalwaryjskiej. Bardzo dużym zdziwieniem – pozytywnym – był wystrój lokalu, który jak na miejsce w którym serwuje się kebab wyglądał naprawdę gustownie. Bardzo ciekawym rozwiązaniem (zwłaszcza, że akurat wtedy odbywały się Mistrzostwa Europy we Francji) były małe monitory LCD przytwierdzone do ściany przy każdym stoliku. Trzeba przyznać, że jest to rozwiązanie całkiem ciekawe, zwłaszcza dla fanów futbolu.

Tymczasem w karcie

Jak to na knajpkę z kebabem przystało… na początek w Pizza Kebab Coddy zamówiliśmy chłodnik litewski, który okazał się daniem wybitnym i został zjedzony do ostatniej łyżki, a także zyskał aprobatę naczelnego zupo-maniaka reprezentującego nieco piękniejszą część tego duetu. Po przepysznym chłodniku, który w tenże upalny dzień zadziałał lepiej niż zimny prysznic na stół wjechał główny bohater dnia czyli kebab. A w zasadzie przynieśliśmy go sami, bo obsługa żadnych posiłków do stolika nie donosi, co nieco kłóci się z wystrojem oraz bardzo ładnym sposobem podawania posiłków. Jako minus uważamy fakt, że jedynym rodzajem mięsa z jakim Coddy serwuje kebaby jest drób, który nam osobiście do kebaba niezbyt pasuje. Plusem zaś było to, że w karcie znaleźliśmy coś niekonwencjonalnego czyli „kebab z pieca” zapieczony w foremce pod frytkami z mozzarellą i właśnie na niego padł nasz wybór.

Reasumując

Całość podana była w białej porcelanie i wyglądała równie apetycznie co chłodnik, natomiast w kwestii smaku już tak dobrze nie było. Głównie sprawa rozbiła się o to, że danie było niedoprawione przez co nie miało praktycznie smaku. A szkoda, bo przecież kebab to głównie przyprawy. W tym miejscu mamy nieco mieszane uczucia, bo przecież kebab nie był zły, ale jednak czegoś w nim zabrakło… Nie mniej jednak polecamy gorąco zimny chłodnik i zachęcamy do przetestowania innych kebabów z karty Coddy. Może Wasz będzie nieco lepiej doprawiony. 

Pizza & Kebab Coddy
Rynek Podgórski 14, Kraków
https://www.facebook.com/PizzeriaCoddy/

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*