Kolejna wariacja na wegetariańskie leczo, szybkie w przygotowaniu i sycące.
Przygotowanie dania
Cukinię, paprykę i pieczarki umyjcie i pokrójcie w dużą kostkę.
Cebulę i czosnek obierzcie, drobno poszatkujcie.
W garnku rozgrzejcie oliwę z oliwek, dodajcie cebulę i czosnek. Wymieszajcie, dodajcie liście laurowe i zielę angielskie. Smażcie 4 minuty.
Dodajcie pokrojone w kostkę warzywa, sól, pieprz, wymieszajcie i podsmażcie przez 5 minut.
Następnie dodajcie pomidory z puszki, przykryjcie i gotujcie 25 minut.
Lista zakupów – wegetariańskie leczo
313gr cukini
282gr papryki (czerwona zielona)
130gr cebuli
2 ząbki czosnku
100gr pieczarek
2 łyżki oleju rzepakowego
200gr pomidorów w puszce
2 liście laurowe, dwa ziela angielskie
sól, pieprz
Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.