Wegetariańskie leczo

Kolejna wariacja na wegetariańskie leczo, szybkie w przygotowaniu i sycące.

Przygotowanie dania

Cukinię, paprykę i pieczarki umyjcie i pokrójcie w dużą kostkę.

Cebulę i czosnek obierzcie, drobno poszatkujcie.

W garnku rozgrzejcie oliwę z oliwek, dodajcie cebulę i czosnek. Wymieszajcie, dodajcie liście laurowe i zielę angielskie. Smażcie 4 minuty.

Dodajcie pokrojone w kostkę warzywa, sól, pieprz, wymieszajcie i podsmażcie przez 5 minut.

Następnie dodajcie pomidory z puszki, przykryjcie i gotujcie 25 minut.

Lista zakupów – wegetariańskie leczo

313gr cukini

282gr papryki (czerwona zielona)

130gr cebuli

2 ząbki czosnku

100gr pieczarek

2 łyżki oleju rzepakowego

200gr pomidorów w puszce

2 liście laurowe, dwa ziela angielskie

sól, pieprz

Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.

Dodaj komentarz