Do Rzeźnia – Ribs on fire na Kazimierzu tłumy walą drzwiami i oknami. Ze dwa razy musieliśmy obejść się smakiem i dopiero za trzecim razem udało nam się dostać stolik.
W menu
To co najważniejsze, czyli wołowe i wieprzowe grillowane żeberka, w rozmiarach od 300gr (żebrunio), 1/2kg (słuszny rozmiar), 1kg (na grubo) i 2,5kg (gigant). Do tego 6 różnych sosów do wyboru: klonowy, BBQ, chilli, Bekon Cydr BBQ, Hosini czy Bourbon.
Następnie steki: polędwica, rostbef i antrykot, podawane z frytkami lub pieczonym ziemniakiem oraz sałatką.
Do tego burgery z Black Angus, sałatki, zupy, tatar, kiełbaski, skrzydełka i desery.
Nasz wybór
Żeberka, żeberka i jeszcze raz żeberka. Jednak żeby nie przesadzić, najmniejsza porcja pieszczotliwie zwana żebruniem, dla Silniejszego w sosie bbq, dla Ładniejszej w sosie klonowym. Do tego pieczony w soli ziemniak i autorski colesław z twistem którego nie zdradzimy, sami musicie spróbować (wszystkie dodatki wliczone w cenę).
I co tu więcej można napisać… W Rzeźni zjecie najlepsze żeberka w mieście – idealnie doprawione, kruche odchodzące od kości mięso, świeże dodatki, profesjonalna obsługa, fajny wystrój, dobre piwo.
Śmiało wpadajcie tu na kolację ze znajomymi, nie pożałujecie.
A wychodząc wypiszcie pocztówkę i wrzućcie do wiszącej przy drzwiach skrzynki na listy, załoga Rzeźni zajmie się resztą.
Ul.Bożego Ciała 14, Kraków Kazimierz
Więcej o nas tu: klik, na naszym Facebooku i Instagramie.