Alternatywa dla klasycznego brownie, złożonego głównie z pierdyrialda kalorii i celulitu. Brownie z czerwonej fasoli jest fit i dobrze komponuje się z popołudniową kawką.
Przygotowanie dania
Fasolę czerwoną opłuczcie z zalewy, odcedźcie i przełóżcie do miski.
Dodajcie kefir i pokrojonego w kawałki banana. Zblendujcie na gładką masę.
Dodajcie kakao i proszek do pieczenia, wszystko porządnie wymieszajcie.
Formę do pieczenia wyłóżcie papierem.
Przelejcie do niej masę na fasolowe brownie, wygładźcie wierzch.
Pieczcie przez 20 minut, w 180 stopniach, z termoobiegiem, bez przykrycia.
W kąpieli wodnej rozpuście kostkę czekolady.
Tłuczkiem do mięsa rozdrobnijcie obrane z łupinek pistacje.
Po wyciągnięciu brownie z piekarnika ostrudzie je, po czym polejcie roztopioną czekoladą i posypcie tłuczonymi pistacjami.
Lista zakupów Brownie z czerwonej fasoli
- 50 gram czerwonej fasoli z puszki
- 90 gram banana
- 2,5 łyżek kefiru
- 2 gramy proszku do pieczenia
- 5 gram kakao
- 1 kostka gorzkiej czekolady
- 3 pistacje
Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.