Brownie z czerwonej fasoli

Brownie z czerwonej fasoli

Alternatywa dla klasycznego brownie, złożonego głównie z pierdyrialda kalorii i celulitu. Brownie z czerwonej fasoli jest fit i dobrze komponuje się z popołudniową kawką.

Przygotowanie dania

Fasolę czerwoną opłuczcie z zalewy, odcedźcie i przełóżcie do miski.

Dodajcie kefir i pokrojonego w kawałki banana. Zblendujcie na gładką masę.

Dodajcie kakao i proszek do pieczenia, wszystko porządnie wymieszajcie.

Formę do pieczenia wyłóżcie papierem.

Przelejcie do niej masę na fasolowe brownie, wygładźcie wierzch.

Pieczcie przez 20 minut, w 180 stopniach, z termoobiegiem, bez przykrycia.

W kąpieli wodnej rozpuście kostkę czekolady.

Tłuczkiem do mięsa rozdrobnijcie obrane z łupinek pistacje.

Po wyciągnięciu brownie z piekarnika ostrudzie je, po czym polejcie roztopioną czekoladą i posypcie tłuczonymi pistacjami.

Lista zakupów Brownie z czerwonej fasoli

  • 50 gram czerwonej fasoli z puszki
  • 90 gram banana
  • 2,5 łyżek kefiru
  • 2 gramy proszku do pieczenia
  • 5 gram kakao
  • 1 kostka gorzkiej czekolady
  • 3 pistacje

Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.

Dodaj komentarz