Czyli chili bez mięsa, chili sin carne z tofu, z dużą ilością pomidorów, warzyw i oczywiście czerwonej fasoli.
Przygotowanie dania
W garnku rozgrzejcie olej rzepakowy, dodajcie drobno poszatkowaną cebulę i czosnek, smażcie aż cebula się zeszkli.
Paprykę zieloną i pomidory umyjcie, pokrójcie w drobną kostkę, dodajcie do garnka, wymieszajacie i smażcie 3 minuty.
Następnie wlejcie do garnka wodę, dodajcie pokrojone w plasterki pieczarki, odsączoną z zalewy czerowną fasolę, pokrojone w kostkę tofu oraz przyprawy (sól, pieprz cayenne, chili, kakao). Wlejcie passatę pomidorową, wymieszajcie, przykryjcie i gotujcie 30 minut.
Lista zakupów – Chili sin carne
- 300 gram tofu
- puszka czerwonej fasoli
- 250ml passaty pomidorowej
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- zielona papryka
- 300 gram pomidorów
- 10 pieczarek
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- łyżeczka suszonego oregano
- sól, pieprz cayenne
- chilli
- łyżka naturalnego kakao
Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.