Chili sin carne

Chili sin carne

Czyli chili bez mięsa, chili sin carne z tofu, z dużą ilością pomidorów, warzyw i oczywiście czerwonej fasoli.

Przygotowanie dania

W garnku rozgrzejcie olej rzepakowy, dodajcie drobno poszatkowaną cebulę i czosnek, smażcie aż cebula się zeszkli.

Paprykę zieloną i pomidory umyjcie, pokrójcie w drobną kostkę, dodajcie do garnka, wymieszajacie i smażcie 3 minuty.

Następnie wlejcie do garnka wodę, dodajcie pokrojone w plasterki pieczarki, odsączoną z zalewy czerowną fasolę, pokrojone w kostkę tofu oraz przyprawy (sól, pieprz cayenne, chili, kakao). Wlejcie passatę pomidorową, wymieszajcie, przykryjcie i gotujcie 30 minut.

Lista zakupów – Chili sin carne

  • 300 gram tofu
  • puszka czerwonej fasoli
  • 250ml passaty pomidorowej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • zielona papryka
  • 300 gram pomidorów
  • 10 pieczarek
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • łyżeczka suszonego oregano
  • sól, pieprz cayenne
  • chilli
  • łyżka naturalnego kakao

Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.

Dodaj komentarz