Rzeźnia - Ribs on fire na Kazimierzu

Rzeźnia – Ribs on fire na Kazimierzu

Do Rzeźnia – Ribs on fire na Kazimierzu tłumy walą drzwiami i oknami. Ze dwa razy musieliśmy obejść się smakiem i dopiero za trzecim razem udało nam się dostać stolik.

W menu

To co najważniejsze, czyli wołowe i wieprzowe grillowane żeberka, w rozmiarach od 300gr (żebrunio), 1/2kg (słuszny rozmiar), 1kg (na grubo) i 2,5kg (gigant). Do tego 6 różnych sosów do wyboru: klonowy, BBQ, chilli, Bekon Cydr BBQ, Hosini czy Bourbon.

Następnie steki: polędwica, rostbef i antrykot, podawane z frytkami lub pieczonym ziemniakiem oraz sałatką.

Do tego burgery z Black Angus, sałatki, zupy, tatar, kiełbaski, skrzydełka i desery.

Nasz wybór

Żeberka, żeberka i jeszcze raz żeberka. Jednak żeby nie przesadzić, najmniejsza porcja pieszczotliwie zwana żebruniem, dla Silniejszego w sosie bbq, dla Ładniejszej w sosie klonowym. Do tego pieczony w soli ziemniak i autorski colesław z twistem którego nie zdradzimy, sami musicie spróbować (wszystkie dodatki wliczone w cenę).

I co tu więcej można napisać… W Rzeźni zjecie najlepsze żeberka w mieście – idealnie doprawione, kruche odchodzące od kości mięso, świeże dodatki, profesjonalna obsługa, fajny wystrój, dobre piwo.

Śmiało wpadajcie tu na kolację ze znajomymi, nie pożałujecie.

A wychodząc wypiszcie pocztówkę i wrzućcie do wiszącej przy drzwiach skrzynki na listy, załoga Rzeźni zajmie się resztą.

Rzeźnia – Ribs on fire

Ul.Bożego Ciała 14, Kraków Kazimierz

Więcej o nas tu: klik, na naszym Facebooku i Instagramie.

Dodaj komentarz