Jaglane ciasteczka z jabłkami

Jaglane ciasteczka z jabłkami

Obłędne jaglane ciasteczka z jabłkami, cynamonem i suszonymi owocami. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Przygotowanie dania

Jabłka obierzcie, umyjcie I zetrzyjcie na grubych oczkach.

Suszoną żurawinę i/lub rodzynki posiekajcie na mniejsze kawałki.

Do miski wsypcie płatki jaglane, zalejcie gorącą wodą i wymieszajcie do powstania gęstej masy.

Dodajcie mąkę owsianą, starte jabłko, poszatkowaną żurawinę i/lub rodzynki, cynamon.

Na kratce do pieczenia rozłóżcie papier.

Łyżką nakładajcie porcje masy i formujcie z niej ciacha.

Pieczcie je przez 10 minut, w 180 stopniach, z termoobiegiem.

Lista zakupów Jaglane ciasteczka z jabłkami

  • 40 gram płatków jaglanych
  • 20 gram mąki owsianej
  • 300 gram słodkich jabłek (np. Champion)
  • 16 gram suszonej żurawiny lub rodzynek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 20ml gorącej wody

Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.

Dodaj komentarz