Obłędne jaglane ciasteczka z jabłkami, cynamonem i suszonymi owocami. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Przygotowanie dania
Jabłka obierzcie, umyjcie I zetrzyjcie na grubych oczkach.
Suszoną żurawinę i/lub rodzynki posiekajcie na mniejsze kawałki.
Do miski wsypcie płatki jaglane, zalejcie gorącą wodą i wymieszajcie do powstania gęstej masy.
Dodajcie mąkę owsianą, starte jabłko, poszatkowaną żurawinę i/lub rodzynki, cynamon.
Na kratce do pieczenia rozłóżcie papier.
Łyżką nakładajcie porcje masy i formujcie z niej ciacha.
Pieczcie je przez 10 minut, w 180 stopniach, z termoobiegiem.
Lista zakupów Jaglane ciasteczka z jabłkami
- 40 gram płatków jaglanych
- 20 gram mąki owsianej
- 300 gram słodkich jabłek (np. Champion)
- 16 gram suszonej żurawiny lub rodzynek
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 20ml gorącej wody
Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.