Krem z zielonego groszku

Krem z zielonego groszku

Zielony, zdrowy, smaczny krem z zielonego groszku i brokułów. Idealny na kolację lub podwieczorek.

Przygotowanie dania

Rozmróźcie groszek.

Brokuła umyjcie, podzielcie na różyczki

Pora umyjcie pokrójcie w cieńkie półplasterki.

Natkę umyjcie i drobno posiekajcie.

W garnku rozgrzejcie olej rzepakowy i podsmażcie na nim pora oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Następnie dodajcie brokuły, wymieszajcie całość i smażcie 3 minuty.

Wlejcie bulion warzywny, dodajcie pieprz, przykryjcie i gotujcie 10 minut.

Po tym czasie wsypcie zielony groszek, przykryjcie i gotujcie kolejne 10 minut.

Na koniec zblendujcie zupę na krem.

Lista zakupów Krem z zielonego groszku

  • 1 brokuł
  • 100 gram mrożonego zielonego groszku
  • 10 cm kawałek pora
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • 250ml bulionu warzywnego
  • łyżka oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku

Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.

Dodaj komentarz