Pyszne śniadanie, idealne na weekend? Oczywiście naleśniki owsiane z borówkami i słodkim twarożkiem.
Przygotowanie dania
W misce wymieszajcie mąkę, jajka, mleko.
Na patelni rozgrzejcie olej rzepakowy i usmażcie na nim naleśniki.
Borówki zblendujcie na mus i porządnie wymieszajcie.
Twaróg wymieszajcie z jogurtem i ksylitolem. Jeśli wolicie bardziej słodkie nadzienie, dodajcie więcej słodzika.
Napełnijcie nim naleśniki, a na wierzch polejcie je musem z borówek.
Listaza kupów – naleśniki owsiane z borówkami
- 160ml mleka
- 64 gramy mąki owsianej
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 80 gram chudego twarogu
- 100 gram jogurtu naturalnego
- 100 gram borówek
- łyżeczka ksylitolu
Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.