Szybkie, pożywne śniadanie w tygodniu? Oczywiście omlet z warzywami.
Przygotowanie dania
Rozmróźcie groszek.
W misce wymieszajcie jajka, mąkę i jogurt.
Paprykę zieloną umyjcie, wydrążcie środek i pokrójcie w kostkę.
Pomidory sparzcie wrzątkiem, obierzcie ze skóry i również pokrojcie w kostkę.
Oliwki zielone odsączcie z zalewy i pokrójcie w plasterki.
Na patelni rozgrzejcie olej rzepakowy i wlejcie masę jajeczną.
Gdy masa zacznie się ścinać, dodajcie pokrojoną paprykę, pomidory, posiekane oliwki i rozmrożony groszek.
Całość posypcie posiekanym koperkiem. Smażcie aż masa jajeczna się zetnie.
Lista zakupów omlet z warzywami
- 30 gram mąki owsianej
- 4 jajka
- 8 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 60 gram mrożonego groszku
- 30 gram zielonych oliwek
- 200 gram pomidorów
- 140 gram zielonej papryki
- kilka gałązek koperku
Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.