Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Szybkie, pożywne śniadanie w tygodniu? Oczywiście omlet z warzywami.

Przygotowanie dania

Rozmróźcie groszek.

W misce wymieszajcie jajka, mąkę i jogurt.

Paprykę zieloną umyjcie, wydrążcie środek i pokrójcie w kostkę.

Pomidory sparzcie wrzątkiem, obierzcie ze skóry i również pokrojcie w kostkę.

Oliwki zielone odsączcie z zalewy i pokrójcie w plasterki.

Na patelni rozgrzejcie olej rzepakowy i wlejcie masę jajeczną.

Gdy masa zacznie się ścinać, dodajcie pokrojoną paprykę, pomidory, posiekane oliwki i rozmrożony groszek.

Całość posypcie posiekanym koperkiem. Smażcie aż masa jajeczna się zetnie.

Lista zakupów omlet z warzywami

  • 30 gram mąki owsianej
  • 4 jajka
  • 8 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 60 gram mrożonego groszku
  • 30 gram zielonych oliwek
  • 200 gram pomidorów
  • 140 gram zielonej papryki
  • kilka gałązek koperku

Więcej tu: klik, na Facebooku i Instagramie.

Dodaj komentarz