Trochę ochłodziło się za oknem, więc postanowiliśmy wybrać się na ramen, a dokładniej do Ramen People przy Nadwiślańskiej w Krakowie. Tak dla waszej informacji, drugi lokal mają przy ulicy Czystej. Jednak możliwość rezerwacji on-line jedynie dla grup powyżej 5 osób.
Menu
W karcie Ramen People znajdziecie przystawki, takie jak np. surówka z wodorostów, kimchi czy sfermentowane nasiona soi. Do picia możecie przebierać między matchą, japońską sodą oraz oranżadą. Z kolei rameny dzielą się na dwie główne kategorie: rameny wołowo-drobiowe, oraz lżejsze drobiowe.
Nasz wybór
Ładniejsza wybrała klasyk, czyli ramen miso z mlekiem sojowym, z dodatkiem gotowanej wołowiny, marynowanego jajka, wodorostami, sezamem, porem i makaronem. Z kolei silniejszy skusił się na tonkotsu Yokohama style special, czyli ramen z boczkiem, szpinakiem, marynowanym jajkiem, porem, wodorostami i makaronem. Do picia matcha na zimno z suszonymi płatkami kwiatów.
Reasumując: tłumy walą tu drzwiami i oknami, dosłownie. Czekając na nasze zamówienie, czuliśmy na plecach wzrok kłębiącego się w wejściu tłumu. Po spróbowaniu ich dań, nie dziwi nic, bo ramen jaki serwują jest po prostu genialny. Porcje duże, obsługa miła, na pewno tu jeszcze wrócimy, jednak bardziej jesienno-zimową porą, gdy upalne dni przeminą.
Więcej o nas tu: klik. I na naszym Instagramie.
Ramen People
Lokal Nadwiślańska 5 LU 1, Kraków
https://www.ramenpeople.pl/