Na deser proponujemy dziś pyszne słodkie fit ciasteczka, z orzechów, daktyli i płatków owsianych.
Przygotowanie ciasteczek
Orzechy nerkowca oraz płatki owsiane zblendujcie na gruby proszek.
Suszone daktyle zalejcie wrzątkiem i moczcie przez 10 minut, po czym odcedźcie ale zachowajcie odrobinę wody.
W misce zmieszajcie wszystkie powyższe składniki, dodajcie wiórki kokosowe, olej kokosowy oraz cynamon. Zblendujcie, jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodajcie odrobinę wody spod daktyli.
Na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia nakładajcie uformowane ciastka.
Pieczcie je maksymalnie przez 10 minut, w 180 stopniach, z termoobiegiem.
Lista zakupów – Słodkie fit ciasteczka
- 100 gram płatków owsianych górskich
- 60 gram suszonych daktyli
- 75 gram orzechów nerkowca
- 50 gram wiórek kokosowych
- pół łyżki cynamonu
- 2 łyżki oleju kokosowego
Więcej o nas tu: klik, na naszym Facebooku i Instagramie.