Wołowy gulasz w wersji fit

Wołowy gulasz w wersji fit

Dziś na obiad fantastyczny wołowy gulasz w wersji fit, szybki w przyrządzeniu, bardzo smaczny i pożywny.

Przygotowanie gulaszu

Wołowinę umyjcie, pokrójcie w drobną kostkę.

Mięso posólcie, popieprzcie, dodajcie ziele angielskie i liście laurowe i obsmażcie wołowinę z każdej strony na patelni.

Gotowe mięso wraz z tłuszczem przełóżcie do garnka, dodajcie pokrononą w kostkę marchewkę, czerwoną paprykę pokrojoną w paski, poszatkowaną cebulę, wlejcie bulion i gotujcie całość pod przykryciem przez 30 minut.

Następnie dodajcie tymianek, słodką paprykę, wymieszajcie i gotujcie jeszcze 10 minut.

Danie możecie podawać z ugotowaną kaszą gryczaną, makaronem lub ziemniakami.

Lista zakupów – Wołowy gulasz w wersji fit

  • 1/2kg wołowiny
  • 150ml dowolnego bulionu
  • czerwona papryka
  • cebula
  • 6 marchewek
  • łyżka oleju kokosowego
  • sól, pieprz cayenne
  • po płaskiej łyżeczce słodkiej papryki oraz tymianku
  • 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego

Więcej o nas tu: klik, na naszym Facebooku i Instagramie.

Dodaj komentarz