Dziś na obiad fantastyczny wołowy gulasz w wersji fit, szybki w przyrządzeniu, bardzo smaczny i pożywny.
Przygotowanie gulaszu
Wołowinę umyjcie, pokrójcie w drobną kostkę.
Mięso posólcie, popieprzcie, dodajcie ziele angielskie i liście laurowe i obsmażcie wołowinę z każdej strony na patelni.
Gotowe mięso wraz z tłuszczem przełóżcie do garnka, dodajcie pokrononą w kostkę marchewkę, czerwoną paprykę pokrojoną w paski, poszatkowaną cebulę, wlejcie bulion i gotujcie całość pod przykryciem przez 30 minut.
Następnie dodajcie tymianek, słodką paprykę, wymieszajcie i gotujcie jeszcze 10 minut.
Danie możecie podawać z ugotowaną kaszą gryczaną, makaronem lub ziemniakami.
Lista zakupów – Wołowy gulasz w wersji fit
- 1/2kg wołowiny
- 150ml dowolnego bulionu
- czerwona papryka
- cebula
- 6 marchewek
- łyżka oleju kokosowego
- sól, pieprz cayenne
- po płaskiej łyżeczce słodkiej papryki oraz tymianku
- 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego
Więcej o nas tu: klik, na naszym Facebooku i Instagramie.