Dziś na obiad fit pstrąg tęczowy w harrisie z pieczonymi warzywami Lekko pikantny za sprawą harrisy, idealny na obiad albo kolację. Bez tłuszczu, szybki w przygotowaniu.
Przygotowanie ryby
200 gram pstrąga tęczowego umyjcie, osuszcie, posypcie solą i harrisą w proszku, zawińcie w folię aluminiową (stroną matową na zewnątrz) i połóżcie na blaszce.
Pieczcie 30min w 180 stopniach, z termoobiegiem, bez przykrycia. Po upieczeniu odwińcie pstrąga z folii i podzielcie na kawałki.
Przygotowanie warzyw
200 gram cukinii umyjcie i pokrójcie w słupki.
Po 100 gram marchewki i pietruszki obierzcie, umyjcie i pokrójcie w słupki.
200 gram pieczarek umyjcie i pokrójcie na ćwiartki.
Warzywa przełóżcie do foremki, posypcie solą oraz słodką papryką w proszku i pieczcie 30min w 180 stopniach, z termoobiegiem, bez przykrycia. Możecie też upiec je razem z rybą.
Lista zakupów – fit pstrąg tęczowy w harrisie z pieczonymi warzywami
- 200 gram pstrąga tęczowego (282 kcal)
- łyżeczka harrisy w proszku (5 kcal)
- łyżeczka słodkiej papryki w proszku, sól
- 200 gram pieczarek (56 kcal)
- 200 gram cukinii (34 kcal)
- 100 gram marchewki (41 kcal)
- 100 gram pietruszki (36 kcal)
Informacja: z podanych proporcji otrzymacie dwie porcje dania, każda po 227 kcal.